Wednesday, October 27, 2010

Ladiezzzz Night IPD

Fuhhhhhhhhh...korang tiup dulu la blog aku ni...hehehe laman sesawang yg dh bersawang...hehehe kus semangat nk menulis....tp nk update jugak ari ni...heheh...

Apa2 pun korang layan la gambar2 ni....malas nk tulis byk2...heheheh





Tuesday, October 5, 2010

Web yang bersawang...

Dah lama rasanya tak ber update...mmg la tersangat bersawang....hehehe...

Byk perkara yang berlaku...tp yang terbaru dapat anak buah yang pertama..hehehe...namanya Adam Haikal...masa balik raya dh pi tgk Adam kat Kulim... kiut sgt...macam maklong..heheh..

Tp kesian adam masa kat hospital kulim Dr suspect adam ada masalah jantung....so adam kena transfer Ke IJN... 2 minggu lepas sempat la tgk adam kat IJN...kesian adam .. pada Rabu minggu lepas 22.9.10 adam telah selamat menjalani pembedahan kat IJN...Alhamdulillah...adam menunjukkan perkembangan positif....semalam 4.10.10 adam telah membuka mata buat pertama kalinya...n bertambah aktif...bila la nk pi jgk adam lg...minggu lepas maklong keje...tgk la minggu ni insyaallah maklong datang....

Maklong sentiasa doakan kesihatan adam sekeluarga..Aminnnn....

Wednesday, September 15, 2010

Selamat Hari Raya Semua...

Tanggal raya yang keenam....dikesempatan ini aku mengucapkan selamat hari raya buat semua sedara mara, rakan dan taulan....mohon kemaafan diatas semua kesilapan dan kesalahan...maaf zahir batin...

Saturday, August 21, 2010

Ramadhan Al-Mubarak...

Salam Ramadhan....walaupun dh hari ke 11 kita berpuasa.....
Adakah Ramadhan untuk kita lg thn depan....

Friday, August 6, 2010

Sepi.....

wahhhh tajuk tak agak2 yer...hehehe...agaknya sebulan sekali aku update...tgk2 je tp tak taip apa...story ada tp nk tulis maleh...heheh..

tp hari ni aku dh pecah rekod... dengan penuh tawakalnya aku buat facial time lunch td...nasib aku baik sbb salon betul2 dpn opis aku tgh free td...aku ni pun satu main walk in je...kalu ada rezeki aku adala...sebenaqnya aku dh tak tahan ngan muka aku ni asyik gatai2 ja....td aku pi la buat facial resdung...berbaloi gak la harga dia dlm rm 40 je...semua lengkap. ada srub, masker....masa yg diambil pun lama gak sejam....siap tertidur2 aku dlm tu...lain kali leh buat la kat situ la...sekali sekali tak salahkan manjakan diri...bknnya slalu pun...

hmmmm...diam tak diam dh masuk bulan ogos n syaaban...menandakan minggu depan dh nk puasa...preparation pun tak buat lagi...ala kadar je la...ni first time posa kat temerloh...tak tau lg situasi cam mana...hmmmm...

Aku nk ucapkan selamat menyambut Ramadan Al Mubarak kepada semua yer...Maafkan segala salah silap samaada sedar ataupun tidak....semoga Ramadan membawa Barakah keatas hidup kita semua...

p/s..aku wish awai2 kot2 nt aku tak dan nk singgah kat blog ni...hehehe

Sunday, July 25, 2010

welcome....

dh lama laman sesawang ni berhabuk....takdak masa nk tulis....sebenarnya byk benda berlaku....tp tak sempat nk kongsi ngan kengkawan semua....dh tak tau nk mula dr mana...perasaan bercampur2....tensen, happy,bosan, meluat n byk lg...

tp yg paling mengganggu perasaan n emosi aku sekarang ialah miss perfectionist... asyik cari salah aku jer sekarang...aku pun tak tau...bukan salah aku pun... kalu yer pun cakap la depan2...aku naik opis dia takdk pun ckp apa2 tp bila aku kat opis aku pulak dia tel main pesan2 jer...padahal aku ada je kat situ...tapi aku rs la kan..ada orang yg mengadu ni... talam 14 muka.... takpa...satu hari nanti Allah akan tunjuk jugak sapa yg betul sapa yg salah....silap2 dia byr cash...takpa takpa Allah akan makbulkan doa org2 teraniaya...Amin...

Tuesday, July 6, 2010

6.7.2010

assalamualaikun dan salam 1 Malaysia...

chewah2 ayat standard kalu org bagi ucapan la ni...huahuahua...dh lama aku tak menulis...takdak idea n tak sempat nak buka pun blog kalu buka pun cuma baca blog kawan jer.. tambahan lg pulak kat opis takdak pc sendiri cuma tumpang je tempat org...kat umah lg la pulak tak dan nk belek..kalu belek je semua sibuk nk tgk la, nk main game la..mcm2...

ari ni macam2 berlaku...dah genap setahun WST 8675...duit pun terbang byq roadtax n insuran...pastu nk pi keje pagi td tgk2 tayar depan belah kiri kempis pulak...cammana ni...tel la cik kimi...nasib baik la belum jalan...perasan masa nk tutup pagar pg td...so tukar kete ngan cik kimi...dh la pagi nii aku plan nk pi klinik gigi...nk cabut gigi...lepas hantar Ya...aku terus la p klinik sbb dh lewat bukan apa aku takut ramai org jer..masa sampai dh pkl 8 lebih..tgk ada la 2-3 org...

lepas daftar aku pun tunggu nama panggil...bila dia panggil aku masuk...doc bius pastu dia suruh tunggu kat luar... dlm 10.20 nama panggil aku masuk...doc ty dh kebas ker..aku jawap dah..dia pun kuarkan playar dia n cabut...tiba2..gigi yg dia tarik tu pecah...dia kata akar tinggal kat dalam...dia pun buat macam2 la nk kuarkan akar tu..jalan terakhir dia kena potong gigi tu...siap pakai wiser lg doc tu...agaknya dia dh tak boleh kot dia panggil doc yg kat bilik sebelah...dgn kepakaran doc yg kat bilik sebelah tu dapatla dia mengeluarkan akar tu...dekat sejam gak la aku kat dlm tu..bila aku kuar bilik tu...semua org tegur aku...lamanya kat dlm makcik tu ty..ha'ah aku kata ada masalah sbb tu lama...sebelum keluar sempat lg doctor2 tu kata 'jgn serik ye datang sini dengan senyuman'...heheh terima kasih doktor...

so jagalah kesihatan gigi anda...kalu berlubang terus la pi tampal.... n kalu tak dapat dislamatkan terus cabut sbb doc tu kata kalu kita simpan gak gigi yg sakit terlalu lama nanti dia dah bersambung ngan tulangg susah nk cabut...

Friday, June 25, 2010

n3 yang ke 101

rupa nya dh byk n3 yg ditulis selama ari ni...hehehe...hari ni tak ada idea sebenaqnya... tp just nak share ngan kawan2...heheh... tghari td pegi melawat sorang member kat HOSHAS p ngan kak mila...dh 2 hari masud wad... on the way balik tu cari la tempat mkn.. igt nk mkn KFC tp tukar plan nak mkn ikan patin kat kedai pak usop... kat sini kedai pak usop tu mmg femesla semua org tau... elok sampai je amik nasi ty ikan patin jer budak tu kata dah abis...dia tgh masak periuk yg kedua...tp lambat lg nk masak... nasib baik ada kuah...makan je la nasi ngan kuah ikan patin pastu ngan ikan percik...tp kuah tu mmg sedap la... mmg disyorkan kat korang untuk p kedai tu... kitorang makan nasi siap mintak nasi tambah lg... mmg dah lama kak mila mengidam nk mkn kat situ...tp hari ni baru tercapai bb aku bawa... dh pegi ikan pulak abis...tinggal kuah jer..kuah pun kuah je la...nk wat cam mana tak dak rezeki.. lain kali la pulak kita mkn yer kak mila... heheh

Sunday, June 20, 2010

hari yang meletihkan...

Ahad - 20 Jun 2010

pagi- bgn je terus wt mkn apa2 yg patut...jiran sebelah hantar bihun goreng sepinggan..pastu cik abang balik dari pekan sehari bw bihun sup...kemas rumah apa yg patut..lipat baju.. mandikn budak2 tu..(kalu tak mandikan tak keluaq bilik air budak2 tu)..cik abang blk dR pekan sehari jer dlm pkl 1030 hrs terus masuk dapoq untuk sediakan lunch .. masak sup tulang n goreng ikan jer...sbbnya aku kena masuk keje pkl 1230 hrs warghhhh org lain best jer cuti dok umah...kena duty pameran kat Balai Raya Kg Tg Belengu...

1230 hrs - sampai kat opis member dah sampai n terus jer angkat barang naik dlm land rover...first time aku naik land rover polis ni... hehehe...perjalanan dalam 25 minit...dapatla jalan2 tgk tempat org...kat sana samapi pkl 1730 hrs...pastu gerak balik opis n sampai dalam pkl 1800 hrs...tunggu cik abg amik n sampai umah pkl 1830..pastu meneruskan hajat yg dh tertangguh sejak semalam .. basuh kete...teruk sgt dh kete tu...kalu berhabuk je takpa ni penuh dgn bhn buangab dari burung2 yg berterbangan diudara...maklum la kat opis parking bwh pokok..hehehe...

1900 hrs - masuk je dlm rumah masakk mkn mlm pulak...tp cuma grg kailan ikan masin ja..sup tghari td ada lagi...lepas maghrib je acara makan...pastu kemas2 pinggan mangkuk...terus je amik baju yg nk diseterika...5 pasang baju sek n 5 pasang baju keje...nasib baik baju cik abang tak payah iron kalu tak lagi bertambah byknya...heheh...time nk iron tudung Dayana aku baru teringat lencana sekolah baru belum jahit lagi.. so menjahitla pulak aku mlm2 ni...tu la satu perangai aku drpd dulu suka buat keje last minit...yg susah aku jugak...heheh...lepas abis jahit tudung aku dok la ngadap pc ni pulak...hehehe takpala...lepas abis ni aku pun nak tutup la pc ni...nak rehatkan badan n minda ni...esok dah mula balik rutin harian sbb penggal persekolahan baru dh buka.. so bermulalah rutin harian ku seperti biasa...

Hidup mesti diteruskan...Chaiyookkk

Tuesday, June 15, 2010

Balik kampung...

layanla gambar di bawah...





jumaat lepas aku balik kg cik abang aku...ada kenduri anak buah dia kawin...ni first time blk machang dr temerloh...jlannya mencabar giler...turun naik bukit..gunung ganang , hutan rimba...ish ish...calang2 org gak ni leh bawa kete...nasib baik aku penumpang jer...satu lagi nasib baik isi perut aku tak kuar...tp dua org puteri tu mmg terkluar la isi perut nya... nasib la stanby plastik byk2...hheheh...aku kuar umah pkl 8.30 pg sampai lbh kurang pkl 3 lebih.... sampai jer rehat2 kejap pi terus umah kakak ipar aku... letih giler...pkl 10 mlm baru blk umah MIL aku...kiranya aku blk tu ngam2 terus tido la...dh penat sgt...budak2 sukala lh main sana sini...

esoknya dalam pkl 9 dh pegi umah pengantin...aku bukan nya buat apa pun...dok saja jer..tak tau nk tolong apa... so aku tolong tgk je la...heheheh...pegi bukan main awal lg... tp tolong tgk jer huahuahua....seharian dok situ...lepas masuk keluar...lepas keluar masuk...lapor makan...hehehe...keje lain takder...pastu duduk tak duduk pukul 6.00 ptg aku pun balik umah mak mertua aku...

esoknyaa ari ahadlah masa untuk kami sekeluarga duduk rehat...sbb isnin nk melalui jlan yg mencabar tu pulak untuk balik ke temerloh...hehe...so tak sempatla aku nk meronda2 shopping2...pitih pun tak berapa nk ada so malas la aku nk jln2...sedih gk kan sekali-sekala balik tak pi jln2..takpa lepas ni aku akan kumpul duit byk2 nk balk shopping2...hehehe

Monday, June 7, 2010

Cerita-ceriti..

Situasi 1: suatu petang....

ada 3 org budak kecik sedang bermain-main dihalaman rumah...sorang jd kakak, sorang jd mama n sorang lg jd adik..hehe

kakak: mama cepatla tgk adik ni dok panjat2..
mama : kejap la kakak..kakak tgk dulu la adik tu..mama nak tgk FB kejap...
hehehe

moral of story... budak2 pun pandai sebut w/pun tak tau apa maknanya...

Situasi 2 : Di meja makan. lauk dinner malam tu kerabu pucuk paku, ikan goreng, ikan masin n sotong grg kunyit....

time makan malam...mama ckp kat anaknya yg telah 3 kali tambah nasi...

mama: kakak dh la tu mkn...dh byk kali dh tambah...kakak kena diet skit nanti gemuk tak cantik..
kakak : tp sedap sgt la papa masak ni...
papa: (tersengih bila dipuji)
kakak :tu la papa lain kali masak la pedas2 sikit..(sbb kakak tak mkn pedas)
papa: awat pulak kan kakak tak tahan pedas..
kakak: kalu pedas kakak tak mkn la...ni kalu tak pedas kakak makan byk...tambah nasi nasi byk kali...sedap sgtttt abah msk kalu tak pedas

sekadar berkongsi cerita....

Tuesday, June 1, 2010

income sampingan...

mati kutu gak aku sejak pindah kat temerloh ni...dh takdak pendapatan sampingan... dulu masa kat opis lama ada gak aku jual Tshirt muslimah la, frozen food la (macam2 jenis, biskut raya la, tudung la.. kain pasang la..gelang la..mcm2 la... ada gak duit masuk ... kat sini aku dh takdak supplier... mana nk cari.. pastu kat sini aku tak tau pasaran nya macam mana..

kalu ada leh gak aku joli2 katak..(abis la menangis katak2 semua) hehehe... dok dh la kat tgh2 bandar masuk kedai tu, masuk kedai ni.. last2 tgk je.. kalu ada income sampingan leh la beli 2 3 plastik..heheh..

kdg2 terpikir gak nak wt kek ke..kapkek..kuih seri muka ker..wt laksa tp tak berani n tak kreatif pulak...takdak konfiden pulak aku...pastu tak tau nk cari pelanggan pulak.. lagi satu tak tau sempat ke tak ngan budak2 3 org tu...ish mcm2 la pikiaq

susah2 kalu mcm ni...ada cadangan ke kwn2...

Monday, May 31, 2010

Happy Birthday To Me....

semalam my birthday...thanks kat semua yg wish kat i....Buat Butter cake n choc chip kapkek (resepi lh amik kat n3 lama yer)..sorry yer gambaq tidak dpt diambil kerana ketiadaan kamera (titik) setelah E66 telah rosak berkurun yg lalu...

Apa2 pun thanks to all my family n my friend...Luv U all...

Friday, May 28, 2010

emosi tak stabil...

tetiba jer rs cam nak nangis...

cerita di petang khamis....

kamilia ckp cikgu dia suruh beli buku tulis yg ada garis merah biru tu..so si ibu tgk la kot2 ada buku yg yg tak paki lagi...kebetulan ada... si kakak pun bg la kat adik n dia siap tulis nama lg... kat buku tulis kan biasanya ada tulis nama, tahun n kelas...dia tulis mcm ni..

Nama: Kamilia (betul la tu)
Tahun: 4 nak masuk 5..(korg tau apa maksudnya..4 tahun nak masuk 5 thn sbb kamilia bln 6 baru masuk 5 tahun...)
Kelas: Cikgu Ida..

aku tgk buku tu terus aku rasa cam nk gelak jer...hehehe...hai mcm2 la anak2 ni kan...penghibur hati duka lara...

Friday, May 21, 2010

Rezeki ada dimana-mana...

kalu bukan rezeki masuk mulut pun boleh jatuh... Redha dgn ketentuanNya...

"Ya Allah..kau jadikan lah aku seorang yg bersyukur padaMu Ya Allah..Aminnn..

Tuesday, May 18, 2010

Tak kenal maka tak cinta

tempat baru suasana baru.... tgh biasakan diri dgn keadaan sekeliling... dgn segala kekurangan yg ada...

kalu kat tmpt lama sampai opis jer terus cari mkn... kat tmpt baru time cari mkn pkl 10...so perut ni ajaq balik la... kat umah kena minum siap2...dh dekat sebulan ni aku dh biasakan diri... perkataan2 disini pun lain... berTuan n Puan.. kalu anggota biasa Encik... sekali ngan kita2 dia panggil cik...terlalu formal... tp kalu dgn yg dh biasa2 tu lh la panggil nama ja... terlalu ramai sgt org smpi tak cam... dr depan smpai belakang opisnya..

biasanya aku sampai dlm 7.30 @ 7.40 opis i lom buka lg... 5 minit lg pkl 8 baru buka.. terus jlnkan rutin harian baca surat khabar cari berita pasal Temerloh...pastu terus buat reten harian kena hntar sblm jam 9.00 pg setiap hari tanpa gagal...heheheh kalu reten mingguan pun sama 2 minggu sekali jugak...semuanya berbeza dr segi filing, memo jrg2 dh jumpa kt sini dipanggil utusan @ semboyan..mula2 cam gerun je bunyinya... lama2 dh biasa... Bak kata Org alah bisa tegal biasa.. dh berkurangan dh ketakutan mcm mula2 dulu...dhboleh bertegur sapa ngan diorang2 semua..maklumla i ni kn seorang yg peramah... hehehe..

Sunday, May 16, 2010

anak oh anak...

ptg td sambil aku melipat kain aku terdengar perbualan anak aku Dayana dgn anak jiran sebelah umah Ilham namanya... perbualan depa ni kat tepi pagar je.. malas aku nk ajar keluar umah nt tak larat pulak aku...asyik nk keluaq je...

ilham: kat umah awak ada PS2 tak...
dayana : Ha PS2 tu apa? (dgn muka yg berkerut)....
ilham: ala yg main games tu....
dayana: oooo awak ckp la games... mana kiter tau PS2 tu apa...
ilham : ada games lumba kete...
dayana : kat umah kita pun ada kete... kete kuning kete merah... kete cotrol pun ada...

aku dgq je aku pun tersenyum sendiri... alahai la kakak...

Saturday, May 15, 2010

Sabtu yg bosan...

salam pg sabtu... ptg semalam mmg dh plan nk wat laksa... sejak dok sini ni first time wt laksa.. kat sini ada pasar borong tp start pkl 6 pg.. smpai pkl 7 lbh jer.. awai giler... pastu pasar yg biasa2 ni takder pulak yg berdekatan.. ada la kedai mamak tu ala2 kedai tafaz maju kat presint 9 tu yg segalanya dijual disitu.. heheh.. so pg2 td my hubby pi la beli ikankat pasar borong.. n ari ni semua la mkn laksa.. tak masak nasi tghari la ari ni.. pastu kebetulan pulak jiran sebelah bg mihun soto n nasi impit kuah kacang... kira cantik la tu... heeheh thanks tu akak sebelah ..

ptg ni tak tau la nk pi mana... kat sini cam tak tau nk jln mana.. asyik2 dok umah jer... nk tgk tv x nampak gmbaq dok dgq suara ja... baikx payah tgk bat sakit hati ja... last2 xtvt aku tido ja la... wt taik mata...

ok la nt aku smbg lg aku nk lena sat... ni time yg sesuai danial pun tgh tido..so aku nk join dia sekali.. kamilia pun dh nk pejam tu ... takpa la tinggal la kakak sorang2 hehehe... ok selamat bermimpi di siang hari...

Saturday, May 8, 2010

idaman hatiku di kala panas membahang...




ish tak penah2 aku teringin nk benda ni....tp cuaca kat sini mmg mcm suruh aku beli benda alah ni...kalu aku kecek2 cik abg agak2 korang dpt tak..

tu la ni baru panas kt dunia pun dh tk tahan mcm mana la nk harungi masa mendatang..Ya Allah ampunkn lah dosa2 hambamu ini...Aminnnn

Tempat baru ..... suasana baru....

lama jugak tak merepek kat sini....ari ni genap seminggu aku bermastautin kat sini..kat sini jumaat cuti hari hol..hari sabtu pertama di rumah baru...suasana agi yg sunyi gk la...kebetulan rumah depan jalan yg sibuk gk ngan lori2 besar ...anak2 pulak sibuk ngan basikalnya...so gate hendaklah sentiasa ditutup untuk keselamatan semua...

kat sini aku ada hobi baru basuh baju heheheh...sbb kat sini takdak masalah nak sidai baju...tempat sidainya besar..hehehe tak payah susah nk pk sidai kat mana...pagi ni saja aku dh basuh langsir ngan toto sbb danial muntah mlm td...

tp g ni cam bosan jer...cik abang aku tak bw aku round2 lg kat mentakab...tp kalu kat temerloh aku dh raound2 dh ngan member opis...time lunch jer dia bw aku round... jalan i keje pun aku dlm proses pengenalan.. buat masa ni cik abg hantar lg... mungkin lg seminggu kot leh la drive... dari rumah ke opis cik abg 2 minit ja... nk ke ois aku mkn masa dlm 20 minit gak la...nt kalu aku drive ke opis un takdak la masalah parking....kira ok la buat masa ni..

buat masa ni di opis baru aku belum lg dpt penempatan...sekarang ni mmg kat temerloh tp ada caw-caw yang ada ditempatkan di mentakab...kalu opis baru nt kat mentakab lebih dekat lg la perjalanan aku ke opis...

ok la dulu...nt aku sambung lagi....

Thursday, April 29, 2010

Akan bertukaq....

akhirnya dpt jugak surat yg ditunggu...bakal ke tempat baru macam2 perasaan dtg..tp buat tak tau jer.....org kata tak kenal maka tak cinta...

tq kat semua kengkawan@BI yang byk membantu...jasa kalian takkan ku lupa...segala memori akan tersemat di sanubari sampai bila2....kita hanya akan bertemu di alam cyber yer...kalu panjang umur murah rezeki kita jumpa lagi...

kat semua kengkawan blog...teruskan membaca celoteh ini tanpa jemu yer...jgn lupa tinggalkan komen anda...

Nanti kalau lalu temerloh leh singgah umah yer...

Wednesday, April 21, 2010

peristiwa...

petang semalam aku terkena...yong tertipu bukan tipah tertipu tau...ada ke cik cah n pali kenakan aku...depa kata pertukaran aku ditolak sbb xdak kekosongan...aku dh sedih n sayu dh ni...dh kuar air mata dh...rupa2nya hampess depa tipu aku...aku pun tak syak apa2...tp yg aku heran bila masa la depa dok rancang sorang kat hulu sorang kat hilir...tp kiranya tu kenangan la aku ngan diorang....heheh...

Friday, April 16, 2010

Yeaa... jumaat lg...

walaupun jumaat yg ditunggu tp rasanya ari ni byk benda nk settlekan...tak cukup masa la pulak... harap2 semua kerja yg dijadualkan akan disiapkan dlm dngn penuh tekun dan dedikasi...SEKIAN....

Wednesday, April 14, 2010

Minggu ketiadaan mood

minggu ni kurang ceria la...tp ada berita gumbira...opismate aku dh dpt tukaq balik kedah...so tak payah la dia nk berjauhan dgn husband ngan anak dia...heheh tahniah kak Ina...aku macam mana....moga2 dapat la kot surat mcm kak ina tu...

kat umah dh packing brg2 skit2...tu yg berharap sgt tu surat mcm kak ina tu... pastu byk keje yg menunggu...mana nk urusan anak sek lg...nk buat urusan kuarters lg...ngan TNB lg ngan SYABAS lg...makan masa gak tu...kalu dpt cepat leh settlekan urusan tu cepat...nanti tak payah la nk kalut2....taknak jd macam ari tu...nk byq deposit SYABAS kat sepang kereta kitorang xcdent kat situ...melayang gak la rm2k...huhuhu...Ya Allah permudahkan la urusan ku...Aminn...

kat opis ni tgh tungkus lumus siapkan mana2 kerja yg tertunggak...nanti tak nak la menyusah kan bakal pengganti....harap2 semuanya berjalan lancar....

Wednesday, April 7, 2010

surat..

dlm pkl 2.30 td pi JPA...hantar surat permohonan pertukaran...mengikut kata org disana sekarang ni PDRM dlm proses untuk mengambil n17...so kalu aku nk ke PDRM leh dpt cepat sbb ada intake pd 19.4, 3.5 n 17.5...tp dia dah sure mmg temerloh ada kosong...cuma org disana belum decide lg tarikh yg mana satu...apa2 nanti dia update aku balik... aku harap semuanya berjalan lancar...aminnn...
semoga semuanya berjalan lancar...Aminnnn...

Tuesday, April 6, 2010

Memori





Hehehehe.....

ni gambaq kenangan semasa sek rendah...cpt ct hang tgk la gmbq2 kita dulu...gmbq ni aku amik kat facebook Rohayu Darus...so aku pun save je la...kalu hang rajin hang edit la letak nama2 yg hang ingat...

teringat zaman dulu...gmbq2 lama aku tak tau kat mana nk cari .... ayu kata ni ja gmbaq yg dia jumpa...kalu dia jumpa lg dia upload...

member2 yg ada fb Rohayu, syakirah, Roshamizar, Edayu (yg dok kat umah hang tu), Rohaiza.. tu ja kot yg aku add kat fb aku...yg lain tu aku tak dpt nk kesan..

ok layan je la gmbaq2 kitorang yg comel2 itew....

Monday, April 5, 2010

Choc Chip Fudge Cupcake


kualiti gambar kurang memuaskan
aku ni kalau nk cuba resepi ok la... tp kalu nak deco tu mintak maap la yer..tak kreatif...


Choc Chip Fudge Cupcake

1 3/4 cawan tepung gandum
1 cawan gula halus
1/4 cawan serbuk koko
1 sudu kecil baking pawder
1 sudu kecil soda bikarbonat
1/3 cwn minyak masak
1 cawan susu segar @ susu cair (sy pakai susu cair)
1 sudu kecil esen vanila
1/2 cwn choc chip
1 biji telur dipukul

1. panaskan oven 200'c selama 10 minit.
2. ayakkan tepung,serbuk koko, soda & baking powder. gaul sebati bhn2 tersebut bersama gula halus.
3. dlm bekas lain, kacau sebati minyak,telur, susu & esen vanila
4. masukkan campuran tepung kedalam campuran minyak. gaul sebati kemudian masukkan choc chip.
5. sudukan dlm mangkuk kertas. agak stengah mangkuk kertas dh ler.
6. kukus atau bakar 20-25 minit. saya bakar dlm oven 180'c.

topping

1/4 cwn serbuk koko
1/4 cwn susu pekat
1/4 cwn butter @ marjerin

masukkan semua dlm periuk n kacau sebati..panaskan dgn api perlahan agak2 dh pekat tu terus angkat n sapu pada kapkek yg telah sejuk..

selamat mencuba

kalu ikut adunan ni boleh dapat dalam 25-30 ketul...mangkuk saiz medium..
try la kengkawan...

Saturday, April 3, 2010

Happy birthday Friends....

saja nk wish birthday kat my friend ct pada 1 april n ayu 3 april tak lupa juga wat ida pd 6 april....semoga korang dimurahkan rezeki, di panjangkan umur n bahagia selalu disamping keluarga tersayang..

ct ni member aku dprd darjah 1 sampai la ni...kami satu sekolah sampai tingkatan 3.. drpd skst ke smkap...kami kawin tarikh yang sama n pada tahun yg sama jugak...heeheh kebetulan pulak kan.. tp lps tu lost contact sampai la aku jumpa blog hang kat blog sapa tah aku pun tak igt..hehehe...

ayu ni member aku kat smkap....aku kat situ sampai ting 3 ja...lps tu aku sek kat smkts pulak....aku pun baca blog ayu pun ct yang habaq...heheeh...dunia blog ni pun ct yang ajaq aku..tu pu aku tulis time ada masa ja...ayu semoga hang tabah menempuh dugaan hidup n semoga cepat sembuh...

Ida ni budak teluk intan member baik aku kat PKKT...jarang2 gk contact disbbkan kebizian masing2...tgh pregnant anak sulung...berdebar2 kan ida....jaga kesihatan yer..

kat member aku yg birthday aku tak sebut tu jgn la kecik hati...n kalu jumpa aku kat mana2 teguq la aku...kdg2 aku jumpa korang pun aku tak cam sgt sbb byk sgt tmpt aku belajaq konpius ni member2 kat mana...

Happy birthday to all of u tak lupa juga sapa2 yg birthday dia bulan april yer... thn ni bertambah lagi usia kita...semoga pengalaman yg kita tempuhi menjadikan kita lebih matang dalam mengharungi kehidupan...

Wednesday, March 31, 2010

Temerloh - - - - - Putrajaya - - - - - Temerloh ??

Betul ke aku nk pindah temerloh ni... tp kalu aku tak pindah susah jugak... nk menguruskan askar2 wataniah aku tu...pg2 kalut giler nk touch up pun tak dan... sapu bedak jer.... lipstik pun tak dan nk letak...

agak2 korang kalu aku buat surat tukar tu berapa lama baru leh tukar.... korang ada kenai ka sapa2 kat JPA yg boleh tolong cepatkan proses pertukaran ni...kalu ada leh la tolong ekk...tp aku baru nk buat surat...igt dlm minggu depan baru nak submit...
ok la nanti ada berita lg aku update yer...

Tuesday, March 30, 2010

Hmmmmm

hari ni dh selasa....tp aku masih lg dlm mood isnin...nape ekkk????

mak n abah dh balik ari sabtu...so rutin aku kembali seperti biasa...cumanya tghari aku dh tak payah amik Dayana kat sek...sbbnya nt dia balik ngan mak Hawa (kwan dayana)... aku dh transitkan dia kat umah kawan dia namanya Hawa...so tghari depa balik sek mak hawa yg amikkan..lega skit hati aku sbb akak tu leh amik n hantar Dayana pergi n balik sek... kira ok la bulan2 aku bayar yuran kat akak tu...heheheh..

Kepada Dayana : "Sorry kakak ibu tak dapat nk amik kakak macam selalu....kakak balik ngan Hawa yer..belajar rajin2..jgn gaduh2...dgr ckp mak hawa tau.."

Thursday, March 25, 2010

Esok cuti....

esok aku cuti...saja coz nak meraikan my family n nak bawa Dayana pi jumpa Dentist coz gigi depan dh goyang...bestnya dapat cuti....

ok bai bai kengkawan ... kerja elok2 yer....

Wednesday, March 24, 2010

My family....

hehehhe...

minggu ni my mom n my dad datang...isnin malam diorang sampai...bestnya..bukan cucu je best ibunya pun best giler ni...heheheh...

tp anak2 aku mengada habis la atuk n opah datang....anak aku yg tengah sampai tak nk pi tadika mcm2 alasan dia...sakit kaki la...sakit lutut la...nasib la tadika leh aku skip...yg kedua tu panjang skit akai dia kalu ckp mmg la kita ckp a dia ckp b....hehehe aku rasa bukan ikut aku tu...

kakak ok la...pi sek cam biasa cuma yg beza aku tak amik la atuk dia amik...heheheh..danial pun tak pi umah pengasuh....dok ngan atuk n opah..suka la dia pagi petang pi playground....

takpa la minggu ni je kan apah n atuk ada.....hujung minggu ni depa dh nk balik....huhuhu...cam mana la kalu aku pindah temerloh nati kan....huhuhu

Monday, March 22, 2010

Parking.....

Sejak minggu lepas lg aku dh risau sebenarnya masalah parking ni...start minggu lepas hanya gred 44 keatas je leh masuk basement kat tmpt aku tu...so semua pas dh tak boleh aksess basement...kira ok gk la sbb minggu lepas tu cuti sekolah...so aku tak payah balik amik kakak sek...ni masalah bila dh back to school....

pagi sebenarnya xdak masalah sbb aku dtg awal la jugak... masalah bila tghari kalu aku keluarkan kete tu agak2 pkl brp aku boleh masuk parking balik...silap2 mau terus balik tidur kat umah....silap2 ilang terus mood nk keje ari tu... so ari ni aku amik keputusan pinjam motor en mail amik kakak....selesai la masalah untuk hari ni...tp esok dan hari2 akan datang macam mana????? akan tetap ku harungi jua...

minggu lepas dh ada org komplen...dlm berita harian...aku harap2 ramai lg yg komplen...biar pihak atasan buka mata skit... 1 malaysia, Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan, Penjawat Awam .....??????

Thursday, March 18, 2010

Pendaftaran Pemilih....

korang jgn gelakkan aku yer dengan entry ni....

Pagi td aku baru pi daftar pemilih setelah umur aku bakal memasuki 31 tahun thn ni...
aku igtkn aku je yg lewat rupanya ramai gk td...kebetulan pulak SPR datang buka kaunter kat lobby opis aku...hehehe kalu tak pi rugi la pulak... turun lif je..tak payah nk menapak jauh2 hehehe...harap2 megundi akan datang ni ada nama aku...kalu takdak jugak mmg depa nk sabotaj aku...dah la daftar lewat x boleh mengundi pulak tu...

Tuesday, March 16, 2010

Bosan + tensen = ..............

bosan...semuanya serba tak kena...bgn pg xdak semangat nk pi keje...tak macam dulu...pg bersemangat je nk p keje...kecuali isnin la...(mood x dtg lg..heheh)... agaknya ku pun nk kena ikut idea CT la...nk cari tempat baru...tp kat mana???

susah gk kalu jd lagu ni...semua x kena...asyik igt nk balik je... korang rasa cam mana yer...

Sunday, March 14, 2010

Seri muka


Bagi sesiapa yg berminat untuk mencubanya....kena ikut sebijik2 gerenti jd...kiter dh try DAH 2 kali....alhamdulillah jadi

bhn2 pulut...

2 cawan beras pulut - direndam selama 1 jam
2 cawan santan
garam secukup rasa

pulut dimasak bersama santan sehingga kering..separuh masak pun takpa. masukkan dlm loyang dan ratakan.ketepikan..

untuk lapisan hijau

1 cawan gula
2 cawan santan
1/2 cawan tepung beras
1/2 cawan tepung gandum
daun pandan + pewarna hijau
2 biji telur

1. blender daun pandan bersama sedikit santan dan tapis airnya..
2. masukkan air pandan + santan + tepung + gula + telur.kalu tak cukup hijau tambah sedikit pewarna..(aku masukkan semua bhn dan blender jer..hehehe cara org rajin... kih3)..kalu blender lg sebati...alasan sebenornye..
3. panaskan kukusan sampai mendidih...l
4. letakkan loyang yg berisi pulut kemudian tuang lapisan hijau tadi...
5. kukus selama 45 minit jgn lebih atau kurang kena ngam2 45 minit..

sila gunakan cawan yg sama untuk menyukat yer kawan2....

p/s: kepada yanie fiena n misslyn sila cuba yer...dan kwn2 yg lain juga...SELAMAT MENCUBA..

lupa pulak lg satu sila pastikan muka anda berseri yer semasa memasak resepi ini...dh nama pun seri muka....ye dak????

Saturday, March 13, 2010

Resdung....

ari rabu zai ada ajak pi buat resdung kat salon ex-opismate ktrg...so semalam pi la buat..jumaat sempat la coz rehat lama...aku pun try la buat mmg hayat aku tak penah buat..aku,zai, yana n kak gayah...aku ngan zai wt resdung, kak gayah potong rambut n cuci sekali..yana jd pemerhati..

ok gk la aku wt ni..aku yg xdk xprience wt ni...nasib baik dia tutup mata...rasa cam pedih sgt muka aku...lemas ngan asapnya lg...aku ty la akak yg buat tu..byk ker kak...dia kata byk sgt..tu sbb pedih muka n hidung n tekak tu...dekat 20 minit gak la...rs cam lama gila...nt lapang n senang2 aku nk pi wt lg la..

aktiviti hari sabtu.........

Pagi - cik abang nak sarap laksa..ptg semalam dia dh beli ikan kat pasar tani...siap rebus lg...hehehe..aku tgk semua ulam2 dh beli..dlm hati kata mesti nk mkn laksa lemak ni...pg2 dia pi pasar beli laksa beras...laksa tu senang je tak pyh rebus..bilas 2-3 leh terus mkn...aku kalu wt laksa mesti 2 jenis laksa lemak n laksa perlis...cik abg tak minat laksa perlis tu kalu mkn skit je dia mkn...kalu laksa lemak mmg tak mkn nasi dh...hehehe..pg lg dh wt laksa maknanya tghari ni aku tak payah masak nasi ler...

pukul 11 pg..siap2 nk pi alamanda...nk bg kunci kat org yg nk sewa umah kat kajang.. pastu tghari anak2 tuntut nk mkn pizza..sbb abahnya dh janji bulan lepas...hehehe.. mkn pizza la...danial mkn sampai tertidur kat kerusi baby tu...last2 lentok atas meja...smpai umah dh pukul 1 lbh...

pkl 3 - teringat ada adunan kuih seri muka yg tersalah bancuh...patutnya letak tepung 1 cawan je aku letak 2 cawan...so KIV dlm peti sejuk tu...aku modified(betui ka eja cam ni) nk masak bengkang (longhat perlis) kalu kat kl panggil bingka...bau nya harum ja....baru masak....belum potong lg..nasib baik jadi...heheh...
so minun petang leh mkn laksa n bengkang pandan...heheheh

sapa yg dok dekat tu mai la jemput makan....
time ni kat putrajaya ujan ala2 mendung2 gitu...

ok la...aku nk try bengkang pandan ni .... siap bakaq garing2 lg...(saja ja k dengkikan korang heheheh)

Wednesday, March 10, 2010

Title????

lama x update..xdak idea ngan masa...ni pun taip senarai pun lom siap lg lg..heheh.
pg ni aku wt kuih cara manis untuk kakak bw bekal...dh keabisan idea dh..hari dia bw bekal...so dh tak tau nk wt menu apa...

tp hari ni leh la wat kuih cara sbb ari ni dia blk sek cam biasa blk 1.15...kalu isnin ngan selasa tu blk pkl 2.30 so kena sediakan 2 menu time rehat n tghari...sbb si kakak ni tak pandai lg nk beli kt kantin tu...mcm2 alasan dia xtau beli la..budak2 ramai la...dh puas aku ajaq dia...so aku sabaq je la...hehehe

minggu lepas sek kakak dh ada ujian maklumla dh nk cuti sek minggu depan....semalam dia bw blk result sains...hehehe...turun tangga kat sek tu dia dh jerit dh..."ibu kakak dapat 100% sains ni..." aku pun terkejut gk tp alhamdulillah...tghari semalam blk sek terus tel abah dia..hehehe...nk tgk lak ari ni dia be balik result apa lak.. tungguuuuuuuuuuuuu....

Sunday, March 7, 2010

PtK oh PTK.....

Nk jawap apa la exam esok....asyik2 jawap soklan yg sama ja...tp kemain susah nk dapat aras 4....nasib badan la...

Friday, March 5, 2010

Friday....

Jumaaat yg ditunggu...akhirnya esok cuti...heheheh

Monday, March 1, 2010

Sakit....

sakitnya bibir aku....hari jumaat start kering n merekah...igtkan biasa jer...tp hari sabtu malam sakitnya berdenyut2 x boleh tidur....jln terakhir telan je panadol 2 biji... esok pg terus p klinik...dpt ubat titik jer..pedihnya agaknya camtu la anak aku rasa masa dia sakit mulut ari tu sbb ubatnya sama...hehehe...Doktor ada suggestkan satu ubat lg tp kena beli kat farmasi...tp pi APEX terus la pi beli ubat tu..mak oii mahalnya rm35..leh thn gak harganya isinya 2gram je...takpa janji baik... dh sakit sgt ni...harap2 baik la cepat....

tgh hari tadi dah sapu ubat tu nampaknya ada perubahan positif...dh tak perit lg... kira berbaloi la ubat tu...semoga aku cepat sembuh..amin...

Monday, February 22, 2010

Rambut baru Danial....





ni la rambut baru danial....puas nk potong nasib baik mr roke yg potong...siap sambung esok lg...dh lama aku nk danial rambut camtu....tercapai jugak hajat ibu...heheheh nampak kemas jer...bukan apa test mesin gunting rambut abah baru beli..hehehe...akhirnya...

leh trim rambut kakak n kngah lg ...heheheh...

Isnin dtg lagi.....

warghhhhh.....
kenapala ada hari isnin....isnin yg sgt tidak di tunggu....mood hilang semuala hilang...dh la dr malam td aku kena cirit birit....pagi ni sambg lg...hmmmmm... nasib baek pg td sekali je masuk tandas....tp hmmmm lama giler....rs cam nk cabut semua isi perut....

brekfes td pun tak lalu...mkn moi sup ja...tu pun tak lalu n tak abes....pastu minum air kosong jer....dh la kat opis ni sejuk giler.....berselimut aku dgn shawl...nk menaip pun tak lalu ni....

Kenapala aku jd cam ni....isnin je xdak motivasi ....haihh...kena pi kursus motivasi ni + mkn angin....heheheh...

Friday, February 19, 2010

Harap bersabar yer Pn Yong....

arghhhhhhh.............
hphone ku rosak lg... apa leh buat mungkin xdak rezeki aku ngan hphone ni... agknya aku kena pakai tel 3310 je...senang untuk anak2 aku baling2kan...sabor je la yer... dh petang2 ni emosi aku dah stabil skit...dh boleh terima kenyataan .... heheheh...

ok la nk samb wt keje ni....so Pn Yong senyum2 la selalu.... al maklumla.......

Tuesday, February 16, 2010

Misteri.....




apa pandangan korang tgk gmbq ni...tgh dok edit gambaq2 pi zoo malam td tenampak gmbq ni..ni masa dalam aquarium..sambil jln2 tgk ikan...masa tu tgk ikan dlm akuarium tu cantik so snapla gmbaq...masa kat belakang tu mmg perasan ada pompuan lalu tp tgk dia rambut pendek je...tetiba dlm gmbq ni rambut panjang kat depan pulak...pelik la...tp masa tu tak rasa apa2 pun..nasib dh sampai umah baru perasan...heheh..mmg suasana dlm tu samar2 jer...tu yg gmbq tak berapa clear...pastu pantulan flash pada cermmin mungkin menimbulkan pelbagai objek...tp ni la first time aku tgk ada gmbq asing pada koleksi gmbq2 aku...

kalu korang ada pandangan komen la yer...

Monday, February 15, 2010

gAmbar lagi....

















masa nak tulis n3 ni danial tgh kacau so ni je yg dpt letak....takdak keamanan langsung petang ni...macam2 dia buat tekan key board la.. panjat la...macam2 dia buat..mentang2 la baru bgn tido...mula nk kacau org...

kak long n kak ngah pulak sibuk nak main farmville...sampai aku nk berfesbuk pun tak boleh...last2 nk main la korang...ibu n abah nk pi makan keropok lekor n ABC kat Taman Warisan...

Sunday, February 14, 2010

Gambar kat Zoo....


kak long yg suka berposing

Dengan zirafah pun tersengih2..

abah bz ngan hphone..kaklong tayang gigi rongak..kakngah tersengih2..danial tgk burung

Danial ni selalu tk tgk kamera..

Dgn gigih abang bwk beg ayang...Tq abang...

Zoo negara....

Rasanya last pi Zoo Negara masa belum kawin lagi...baru berkenalan ngan Mr Roke...tu pun pegi sbb bawa Tie ngan Shahrul tak igt tahun bila tp yg pasti sebelum 2003..ni dah 2010 baru nk pegi balik....dulu bawa adik sekarang ni bawa anak pulak...bukan sorang 3 org ...rasanya tak byk berubah kot...cuma harganya dh naik...dulu rm 9 per entry...sekarang rm 25....

kitorG tak naik train pun jalan kaki jer...igtkan naik train dia jln terus je...rupanya ada station dia untuk stop n jalan2....Kak long n kak ngah ok la...danial kejap jalan kejap dukung...kalu dia jalan asyik nak masuk dlm kandang jer...hehehe...

kitorang bawa bekal roti je tp tak mkn pun...aku gk yg salah patutnya aku wt sandwich td...tp sebabb kemalasan melanda aku sapu marjerin jer...mana nak laku bekal aku...heheheh...last2 anak2 aku pau bapa dia eskrem cornetto satu n eskrim kon ala2 baskin robbin tp eskrim walls biasa ja....korang tau berapa...rm 10.40..hahahah terkenala abahnya...nk wt cam mana bekal tak sedap...sorry abang len kali i watkan bekal yg best2 yer...

kitorang pi pd dlm pukul 9 lebih...terus masuk n keluar dalam pukul 12 lebih...penat giler jalan kaki... sampai umah dekat pukul 1 ....balik terus masak tp yg simple2 je la sbb lapor sgt...sup daging, ikan goreng n kangkung grg belacan...licin seperiuk nasi...kihkihkih...sampai kak ngah kata 'ibu sedap sgt ibu masak ari ni'..macam la sebelum ni aku masa tak sedap...pastu aku terus lentok...tp tak boleh nk lelap sbb danial dok kacau...Mr Roke lps makan jer terus tido sampai asar...ishishish..mcm dia sorang yg penat...yg aku heran budak2 ni langsung tak tidor....dh asar baru kak ngah nn danial tidur... si kak long cam biasala mana nk tido siang...so ptg ni tak pi mana la kot...

sbb aku dh lama bgn td aku pun wat la minum petang...roti yg tak abis bekal td aku pun bakar...n wat kuih cara manis...ada balance adunan kat fridge... n wat air nescafe...licin tinggal pinggan kosong...

cukupla coretan untuk ari ni...Zoo Negara tak tau la bila kitorang nk sampai lagi... harap2 lepas ni pi destinasi lain la pulak...kalu ada rezeki lebih...

Ya Allah murahkan rezeki kami sekeluraga...Aminnnnnnn Ya Rabbalal'amin....

Friday, February 12, 2010

Memories.....

tgh2 dgr radio ada pulak lagu Kump Weslife "Flying without wing"....teringat zaman belajar kat Pkkt dulu...rindu la kat geng2 yg boleh dikatakan sehidup semati..hehehh...Ida, Ila, niza, Yati....dlm ramai2 ni Ida je yang susah nk contact senyap jer...yg lain tu ada gak la berfb n chating or email...awatla hang senyap jer ni.....

tu yg kalu aku dgq lagu kump weslife ni aku ingt kat hangpa...leh dikatakan lagu2 tu kita hapai kan...apa kata layan je la....

FLYING WITHOUT WING - WESLIFE

Everybody's looking for that something
One thing that makes it all complete
You find it in the strangest places
Places you never knew it could be

Some find it in the face their children
Some find it in their lovers eyes
Who can deny the joy it brings
When you find that special thing
You're flying without wings

Some find it in the sharing every morning
Some in their solitary lives
You findit in works of others
A simple line can make you laugh or cry

You find it in the deepest friendships
The kind you cherish all your life
And when you know how much that means
You've found that special thing
You're flying without wings

So impossible as they may seem
You've got to fight for every dream
'Cause who's to know
Which one you let go
Would have made you complete

Well for me it's waking up beside you
To watch the sun rise on your face
To know that i can say i love you
At any given time or place
It's little thing that only i know
Those are things that make you mine
And it's like flying without wings
'Cause you're my special thing
I'm flying without wings
You're the place my life begins
And you'll be where it ends
I'm flying without wings
And that's the joy you bring
I'm flying without wings

Kenangan mengusik jiwa...semoga ianya kekal menjadi pengalaman manisku..

Thursday, February 11, 2010

mAKIN LaMa MakiN teruk....

internet kt opis opis ni makin lama makin slow la...lama2 nt nk update blog pun tak boleh...huhuhu....

ok la nk sambung key in senarai ni....

Monday, February 8, 2010

Appointment....

ari ni app Danial kat KKPj....bw Danial untuk cucuk setahun setengah....haiii jgn lah Danial demam.....amik cuti coz kesian kt Danial maklumla lama dh tak cucuk...

tak dpt nk bayangkan danial nangis nanti...mesti satu klinik dgr...hehehehe...
ok la esok sambung lg...
bai...

Friday, February 5, 2010

Emosi.....

hari yg penuh dengan emosi....xdpat nk dizahirkan...hanya empunya diri yang tahu...

wahai hati bersabarlah dh tabahkan hati...
minda - fikir lah jauh kehadapan...
air mata - jangan lah mengalir lagi....

KepadaMu kupanjatkan doa...Hanya Kau Maha Mengetahui...
Tabahkan lah Hatiku dlm menempuh segalanya...
Aminnnnnn........

Wednesday, February 3, 2010

Serak2 basah....

aku rasa dh seminggu lebih aku batuk...dh ilang suara aku...yg tinggal suara serak2 basah kering jer... yg peliknya kat opis ja aku batuk...kalu kat umah tak pulak aku batuk..(mcm nk mc jerrr...heheheh) kalu leh amik mc 2-3 hari kn besst...minggu aku cam takder mood nk keje...

sebenaqnya seminggu ni bonda aku mai umah aku...bestnya minggu ni mkn masakan mak...hehehe...nk ngada2 pun yer...tu yg rasa cam nk cuti seminggu jer...tp Alhamdulillah berjaya jugak aku bertahan sampai hari ni...org kata jgn ikut sgt perasaan tu...kalu aku cuti leh bw bonda pi jln2...tp nk bw pi mana...setakat alamanda n mydin putrajaya je aku lepas....bosan la pulak...kalu pi bangi n serdang takdak apa yg menarik...so tunggu je la mr roke balik jumaat ni...

apa2 pun Terima kasih Mak sbb temankan kak yong seminggu ni....I Luv U mom ...

Tuesday, February 2, 2010

T-shirt Muslimah......

Kalu ada sapa2 yang berminat nk order t-shirt muslimah boleh order kat saya yer...
kalu nk leh email terus kepada saya yongazlina@gmail.com...
Harga RM 32 sehelai..saiz drpd XS,S,M,L,XL,XXL & XXXL. bermacam-macam Kaler ada ...

Nanti gmbr akan diupload kemudian..

Wednesday, January 27, 2010

Cepatlah Jumaat....

Letih + sakit + ngantuk n ect....
Nak rehatkan badan n rehatkan minda....
nak keamanan....

Monday, January 25, 2010

Selimut...

n3 yang confuse....heheheh

Keadaan sejuk betul kt opis ni....sampai ke tulang2...hehehe...agaknya kesihatan aku yg tak mengizinkan kot....kepala pun meong jer...hidung pun tak selesa...ditambah pula kesejukan yg menyengat...nak pi klinik malas pulak nak kuar ... kalu tak leh amik mc...tu pun belum tentu dapat...huhuhu

mata pun layu jer...terbayang tilam n bantal kt umah....last2 dok selimut ngan shawl je kt opis....malas nk ckp2 ngan orrg sekeliling...dgr je....

ari ni kakak ada kelas bahasa cina so aku kena amik lewat skit...dlm pkl 2.30 ptg. biasanya 1.15 dh balik..aku amik time off la sejam untuk hari isnin n selasa...so aku keje la time lunch ni..heheheh...

ok la nk smbg wat keje blk nt tak siap plk...

Sunday, January 24, 2010

Sakit....

Mula dgn Danial batuk n selsema minggu lepas...asal mlm je bdn panas...ddh bw p klinik ari selasa lepas....mujur dh ok .. bukan apa takut semput dia dtg balik...
pastu kakak n ya pulak batuk n selsema tp dh beransur pulih....
tiba2 pulak dr ptg sampai malam ya kena muntah2 pulak...tp cirit-birit xder plk...kesian dia muntah kuar air kosong je...bg minum air garam pun muntah..last2 bg pil chi kit teck aun brla ok...bgn pagi ni dah ok dh...
jumaat mlmm mr roke balik selsema pulak...tp aku rs dh nk baik kot..

tetiba Hari ni aku plak kena selsema...dr pagi meleleh je n bersin2...bgn pg tekak rs perit sgt...kepala pu meong jer...harap2 mlm ni baik la....

Aminnnn...

Wednesday, January 13, 2010

Radio oh Radio...

perkara ni terjadi pg semalam...
heheheh bukannya apa....
radio kereta ku rosak... so tak boleh la nk dgr radio dlm kete pg2....

alkisahnyer my daughter nk dgr zikir asma ul husna dia kt nk hafal, cikgu dia suruh nyanyi...kebetulan aku dh parking kete nk naik opis punch kadla...dia kata tunggu kejap nk dgr zikir sampai abis...so aku tunggu la sampai abis... dh abis aku nk offla radio tu...tp yg sadisnya tak boleh nk off pulak....pastu aku pun terusla matikan enjin...yg magicnya enjin semua dh mati...tp radio tak mati...cd tu terus je mainkan zikir2 tu...aku pun gamble la kunci kete terus naik punch card...

aku naik opis n mintak tolong en ismail....nasib baik la ada en ismail...Tq la byk2... so dia kata kena cabut fius dia...baru la radio tu mati... kalu tak kong la bateri aku...

tgh pikir gak ni .... bila nk pi repair... kena tunggu en roke balik gk la sabtu ni... huhuhu...mintak2 la radio tu ada warannty lg.... huhuhuh

Monday, January 11, 2010

Isnin yg .......

mengantuk n malas semua ada....
monday blues....
mata tak leh buka kenapa tah...mlm td x tgk pun AJL...tp ngantuk n malas bgn pagi..
Argghhhhh

Friday, January 8, 2010

Minggu yang memenatkan.....

letih...letih...letih...
orang tu sedar ke tak?????