Monday, February 22, 2010

Rambut baru Danial....





ni la rambut baru danial....puas nk potong nasib baik mr roke yg potong...siap sambung esok lg...dh lama aku nk danial rambut camtu....tercapai jugak hajat ibu...heheheh nampak kemas jer...bukan apa test mesin gunting rambut abah baru beli..hehehe...akhirnya...

leh trim rambut kakak n kngah lg ...heheheh...

Isnin dtg lagi.....

warghhhhh.....
kenapala ada hari isnin....isnin yg sgt tidak di tunggu....mood hilang semuala hilang...dh la dr malam td aku kena cirit birit....pagi ni sambg lg...hmmmmm... nasib baek pg td sekali je masuk tandas....tp hmmmm lama giler....rs cam nk cabut semua isi perut....

brekfes td pun tak lalu...mkn moi sup ja...tu pun tak lalu n tak abes....pastu minum air kosong jer....dh la kat opis ni sejuk giler.....berselimut aku dgn shawl...nk menaip pun tak lalu ni....

Kenapala aku jd cam ni....isnin je xdak motivasi ....haihh...kena pi kursus motivasi ni + mkn angin....heheheh...

Friday, February 19, 2010

Harap bersabar yer Pn Yong....

arghhhhhhh.............
hphone ku rosak lg... apa leh buat mungkin xdak rezeki aku ngan hphone ni... agknya aku kena pakai tel 3310 je...senang untuk anak2 aku baling2kan...sabor je la yer... dh petang2 ni emosi aku dah stabil skit...dh boleh terima kenyataan .... heheheh...

ok la nk samb wt keje ni....so Pn Yong senyum2 la selalu.... al maklumla.......

Tuesday, February 16, 2010

Misteri.....




apa pandangan korang tgk gmbq ni...tgh dok edit gambaq2 pi zoo malam td tenampak gmbq ni..ni masa dalam aquarium..sambil jln2 tgk ikan...masa tu tgk ikan dlm akuarium tu cantik so snapla gmbaq...masa kat belakang tu mmg perasan ada pompuan lalu tp tgk dia rambut pendek je...tetiba dlm gmbq ni rambut panjang kat depan pulak...pelik la...tp masa tu tak rasa apa2 pun..nasib dh sampai umah baru perasan...heheh..mmg suasana dlm tu samar2 jer...tu yg gmbq tak berapa clear...pastu pantulan flash pada cermmin mungkin menimbulkan pelbagai objek...tp ni la first time aku tgk ada gmbq asing pada koleksi gmbq2 aku...

kalu korang ada pandangan komen la yer...

Monday, February 15, 2010

gAmbar lagi....

















masa nak tulis n3 ni danial tgh kacau so ni je yg dpt letak....takdak keamanan langsung petang ni...macam2 dia buat tekan key board la.. panjat la...macam2 dia buat..mentang2 la baru bgn tido...mula nk kacau org...

kak long n kak ngah pulak sibuk nak main farmville...sampai aku nk berfesbuk pun tak boleh...last2 nk main la korang...ibu n abah nk pi makan keropok lekor n ABC kat Taman Warisan...

Sunday, February 14, 2010

Gambar kat Zoo....


kak long yg suka berposing

Dengan zirafah pun tersengih2..

abah bz ngan hphone..kaklong tayang gigi rongak..kakngah tersengih2..danial tgk burung

Danial ni selalu tk tgk kamera..

Dgn gigih abang bwk beg ayang...Tq abang...

Zoo negara....

Rasanya last pi Zoo Negara masa belum kawin lagi...baru berkenalan ngan Mr Roke...tu pun pegi sbb bawa Tie ngan Shahrul tak igt tahun bila tp yg pasti sebelum 2003..ni dah 2010 baru nk pegi balik....dulu bawa adik sekarang ni bawa anak pulak...bukan sorang 3 org ...rasanya tak byk berubah kot...cuma harganya dh naik...dulu rm 9 per entry...sekarang rm 25....

kitorG tak naik train pun jalan kaki jer...igtkan naik train dia jln terus je...rupanya ada station dia untuk stop n jalan2....Kak long n kak ngah ok la...danial kejap jalan kejap dukung...kalu dia jalan asyik nak masuk dlm kandang jer...hehehe...

kitorang bawa bekal roti je tp tak mkn pun...aku gk yg salah patutnya aku wt sandwich td...tp sebabb kemalasan melanda aku sapu marjerin jer...mana nak laku bekal aku...heheheh...last2 anak2 aku pau bapa dia eskrem cornetto satu n eskrim kon ala2 baskin robbin tp eskrim walls biasa ja....korang tau berapa...rm 10.40..hahahah terkenala abahnya...nk wt cam mana bekal tak sedap...sorry abang len kali i watkan bekal yg best2 yer...

kitorang pi pd dlm pukul 9 lebih...terus masuk n keluar dalam pukul 12 lebih...penat giler jalan kaki... sampai umah dekat pukul 1 ....balik terus masak tp yg simple2 je la sbb lapor sgt...sup daging, ikan goreng n kangkung grg belacan...licin seperiuk nasi...kihkihkih...sampai kak ngah kata 'ibu sedap sgt ibu masak ari ni'..macam la sebelum ni aku masa tak sedap...pastu aku terus lentok...tp tak boleh nk lelap sbb danial dok kacau...Mr Roke lps makan jer terus tido sampai asar...ishishish..mcm dia sorang yg penat...yg aku heran budak2 ni langsung tak tidor....dh asar baru kak ngah nn danial tidur... si kak long cam biasala mana nk tido siang...so ptg ni tak pi mana la kot...

sbb aku dh lama bgn td aku pun wat la minum petang...roti yg tak abis bekal td aku pun bakar...n wat kuih cara manis...ada balance adunan kat fridge... n wat air nescafe...licin tinggal pinggan kosong...

cukupla coretan untuk ari ni...Zoo Negara tak tau la bila kitorang nk sampai lagi... harap2 lepas ni pi destinasi lain la pulak...kalu ada rezeki lebih...

Ya Allah murahkan rezeki kami sekeluraga...Aminnnnnnn Ya Rabbalal'amin....

Friday, February 12, 2010

Memories.....

tgh2 dgr radio ada pulak lagu Kump Weslife "Flying without wing"....teringat zaman belajar kat Pkkt dulu...rindu la kat geng2 yg boleh dikatakan sehidup semati..hehehh...Ida, Ila, niza, Yati....dlm ramai2 ni Ida je yang susah nk contact senyap jer...yg lain tu ada gak la berfb n chating or email...awatla hang senyap jer ni.....

tu yg kalu aku dgq lagu kump weslife ni aku ingt kat hangpa...leh dikatakan lagu2 tu kita hapai kan...apa kata layan je la....

FLYING WITHOUT WING - WESLIFE

Everybody's looking for that something
One thing that makes it all complete
You find it in the strangest places
Places you never knew it could be

Some find it in the face their children
Some find it in their lovers eyes
Who can deny the joy it brings
When you find that special thing
You're flying without wings

Some find it in the sharing every morning
Some in their solitary lives
You findit in works of others
A simple line can make you laugh or cry

You find it in the deepest friendships
The kind you cherish all your life
And when you know how much that means
You've found that special thing
You're flying without wings

So impossible as they may seem
You've got to fight for every dream
'Cause who's to know
Which one you let go
Would have made you complete

Well for me it's waking up beside you
To watch the sun rise on your face
To know that i can say i love you
At any given time or place
It's little thing that only i know
Those are things that make you mine
And it's like flying without wings
'Cause you're my special thing
I'm flying without wings
You're the place my life begins
And you'll be where it ends
I'm flying without wings
And that's the joy you bring
I'm flying without wings

Kenangan mengusik jiwa...semoga ianya kekal menjadi pengalaman manisku..

Thursday, February 11, 2010

mAKIN LaMa MakiN teruk....

internet kt opis opis ni makin lama makin slow la...lama2 nt nk update blog pun tak boleh...huhuhu....

ok la nk sambung key in senarai ni....

Monday, February 8, 2010

Appointment....

ari ni app Danial kat KKPj....bw Danial untuk cucuk setahun setengah....haiii jgn lah Danial demam.....amik cuti coz kesian kt Danial maklumla lama dh tak cucuk...

tak dpt nk bayangkan danial nangis nanti...mesti satu klinik dgr...hehehehe...
ok la esok sambung lg...
bai...

Friday, February 5, 2010

Emosi.....

hari yg penuh dengan emosi....xdpat nk dizahirkan...hanya empunya diri yang tahu...

wahai hati bersabarlah dh tabahkan hati...
minda - fikir lah jauh kehadapan...
air mata - jangan lah mengalir lagi....

KepadaMu kupanjatkan doa...Hanya Kau Maha Mengetahui...
Tabahkan lah Hatiku dlm menempuh segalanya...
Aminnnnnn........

Wednesday, February 3, 2010

Serak2 basah....

aku rasa dh seminggu lebih aku batuk...dh ilang suara aku...yg tinggal suara serak2 basah kering jer... yg peliknya kat opis ja aku batuk...kalu kat umah tak pulak aku batuk..(mcm nk mc jerrr...heheheh) kalu leh amik mc 2-3 hari kn besst...minggu aku cam takder mood nk keje...

sebenaqnya seminggu ni bonda aku mai umah aku...bestnya minggu ni mkn masakan mak...hehehe...nk ngada2 pun yer...tu yg rasa cam nk cuti seminggu jer...tp Alhamdulillah berjaya jugak aku bertahan sampai hari ni...org kata jgn ikut sgt perasaan tu...kalu aku cuti leh bw bonda pi jln2...tp nk bw pi mana...setakat alamanda n mydin putrajaya je aku lepas....bosan la pulak...kalu pi bangi n serdang takdak apa yg menarik...so tunggu je la mr roke balik jumaat ni...

apa2 pun Terima kasih Mak sbb temankan kak yong seminggu ni....I Luv U mom ...

Tuesday, February 2, 2010

T-shirt Muslimah......

Kalu ada sapa2 yang berminat nk order t-shirt muslimah boleh order kat saya yer...
kalu nk leh email terus kepada saya yongazlina@gmail.com...
Harga RM 32 sehelai..saiz drpd XS,S,M,L,XL,XXL & XXXL. bermacam-macam Kaler ada ...

Nanti gmbr akan diupload kemudian..