Monday, May 31, 2010

Happy Birthday To Me....

semalam my birthday...thanks kat semua yg wish kat i....Buat Butter cake n choc chip kapkek (resepi lh amik kat n3 lama yer)..sorry yer gambaq tidak dpt diambil kerana ketiadaan kamera (titik) setelah E66 telah rosak berkurun yg lalu...

Apa2 pun thanks to all my family n my friend...Luv U all...

Friday, May 28, 2010

emosi tak stabil...

tetiba jer rs cam nak nangis...

cerita di petang khamis....

kamilia ckp cikgu dia suruh beli buku tulis yg ada garis merah biru tu..so si ibu tgk la kot2 ada buku yg yg tak paki lagi...kebetulan ada... si kakak pun bg la kat adik n dia siap tulis nama lg... kat buku tulis kan biasanya ada tulis nama, tahun n kelas...dia tulis mcm ni..

Nama: Kamilia (betul la tu)
Tahun: 4 nak masuk 5..(korg tau apa maksudnya..4 tahun nak masuk 5 thn sbb kamilia bln 6 baru masuk 5 tahun...)
Kelas: Cikgu Ida..

aku tgk buku tu terus aku rasa cam nk gelak jer...hehehe...hai mcm2 la anak2 ni kan...penghibur hati duka lara...

Friday, May 21, 2010

Rezeki ada dimana-mana...

kalu bukan rezeki masuk mulut pun boleh jatuh... Redha dgn ketentuanNya...

"Ya Allah..kau jadikan lah aku seorang yg bersyukur padaMu Ya Allah..Aminnn..

Tuesday, May 18, 2010

Tak kenal maka tak cinta

tempat baru suasana baru.... tgh biasakan diri dgn keadaan sekeliling... dgn segala kekurangan yg ada...

kalu kat tmpt lama sampai opis jer terus cari mkn... kat tmpt baru time cari mkn pkl 10...so perut ni ajaq balik la... kat umah kena minum siap2...dh dekat sebulan ni aku dh biasakan diri... perkataan2 disini pun lain... berTuan n Puan.. kalu anggota biasa Encik... sekali ngan kita2 dia panggil cik...terlalu formal... tp kalu dgn yg dh biasa2 tu lh la panggil nama ja... terlalu ramai sgt org smpi tak cam... dr depan smpai belakang opisnya..

biasanya aku sampai dlm 7.30 @ 7.40 opis i lom buka lg... 5 minit lg pkl 8 baru buka.. terus jlnkan rutin harian baca surat khabar cari berita pasal Temerloh...pastu terus buat reten harian kena hntar sblm jam 9.00 pg setiap hari tanpa gagal...heheheh kalu reten mingguan pun sama 2 minggu sekali jugak...semuanya berbeza dr segi filing, memo jrg2 dh jumpa kt sini dipanggil utusan @ semboyan..mula2 cam gerun je bunyinya... lama2 dh biasa... Bak kata Org alah bisa tegal biasa.. dh berkurangan dh ketakutan mcm mula2 dulu...dhboleh bertegur sapa ngan diorang2 semua..maklumla i ni kn seorang yg peramah... hehehe..

Sunday, May 16, 2010

anak oh anak...

ptg td sambil aku melipat kain aku terdengar perbualan anak aku Dayana dgn anak jiran sebelah umah Ilham namanya... perbualan depa ni kat tepi pagar je.. malas aku nk ajar keluar umah nt tak larat pulak aku...asyik nk keluaq je...

ilham: kat umah awak ada PS2 tak...
dayana : Ha PS2 tu apa? (dgn muka yg berkerut)....
ilham: ala yg main games tu....
dayana: oooo awak ckp la games... mana kiter tau PS2 tu apa...
ilham : ada games lumba kete...
dayana : kat umah kita pun ada kete... kete kuning kete merah... kete cotrol pun ada...

aku dgq je aku pun tersenyum sendiri... alahai la kakak...

Saturday, May 15, 2010

Sabtu yg bosan...

salam pg sabtu... ptg semalam mmg dh plan nk wat laksa... sejak dok sini ni first time wt laksa.. kat sini ada pasar borong tp start pkl 6 pg.. smpai pkl 7 lbh jer.. awai giler... pastu pasar yg biasa2 ni takder pulak yg berdekatan.. ada la kedai mamak tu ala2 kedai tafaz maju kat presint 9 tu yg segalanya dijual disitu.. heheh.. so pg2 td my hubby pi la beli ikankat pasar borong.. n ari ni semua la mkn laksa.. tak masak nasi tghari la ari ni.. pastu kebetulan pulak jiran sebelah bg mihun soto n nasi impit kuah kacang... kira cantik la tu... heeheh thanks tu akak sebelah ..

ptg ni tak tau la nk pi mana... kat sini cam tak tau nk jln mana.. asyik2 dok umah jer... nk tgk tv x nampak gmbaq dok dgq suara ja... baikx payah tgk bat sakit hati ja... last2 xtvt aku tido ja la... wt taik mata...

ok la nt aku smbg lg aku nk lena sat... ni time yg sesuai danial pun tgh tido..so aku nk join dia sekali.. kamilia pun dh nk pejam tu ... takpa la tinggal la kakak sorang2 hehehe... ok selamat bermimpi di siang hari...

Saturday, May 8, 2010

idaman hatiku di kala panas membahang...




ish tak penah2 aku teringin nk benda ni....tp cuaca kat sini mmg mcm suruh aku beli benda alah ni...kalu aku kecek2 cik abg agak2 korang dpt tak..

tu la ni baru panas kt dunia pun dh tk tahan mcm mana la nk harungi masa mendatang..Ya Allah ampunkn lah dosa2 hambamu ini...Aminnnn

Tempat baru ..... suasana baru....

lama jugak tak merepek kat sini....ari ni genap seminggu aku bermastautin kat sini..kat sini jumaat cuti hari hol..hari sabtu pertama di rumah baru...suasana agi yg sunyi gk la...kebetulan rumah depan jalan yg sibuk gk ngan lori2 besar ...anak2 pulak sibuk ngan basikalnya...so gate hendaklah sentiasa ditutup untuk keselamatan semua...

kat sini aku ada hobi baru basuh baju heheheh...sbb kat sini takdak masalah nak sidai baju...tempat sidainya besar..hehehe tak payah susah nk pk sidai kat mana...pagi ni saja aku dh basuh langsir ngan toto sbb danial muntah mlm td...

tp g ni cam bosan jer...cik abang aku tak bw aku round2 lg kat mentakab...tp kalu kat temerloh aku dh raound2 dh ngan member opis...time lunch jer dia bw aku round... jalan i keje pun aku dlm proses pengenalan.. buat masa ni cik abg hantar lg... mungkin lg seminggu kot leh la drive... dari rumah ke opis cik abg 2 minit ja... nk ke ois aku mkn masa dlm 20 minit gak la...nt kalu aku drive ke opis un takdak la masalah parking....kira ok la buat masa ni..

buat masa ni di opis baru aku belum lg dpt penempatan...sekarang ni mmg kat temerloh tp ada caw-caw yang ada ditempatkan di mentakab...kalu opis baru nt kat mentakab lebih dekat lg la perjalanan aku ke opis...

ok la dulu...nt aku sambung lagi....