Thursday, April 29, 2010

Akan bertukaq....

akhirnya dpt jugak surat yg ditunggu...bakal ke tempat baru macam2 perasaan dtg..tp buat tak tau jer.....org kata tak kenal maka tak cinta...

tq kat semua kengkawan@BI yang byk membantu...jasa kalian takkan ku lupa...segala memori akan tersemat di sanubari sampai bila2....kita hanya akan bertemu di alam cyber yer...kalu panjang umur murah rezeki kita jumpa lagi...

kat semua kengkawan blog...teruskan membaca celoteh ini tanpa jemu yer...jgn lupa tinggalkan komen anda...

Nanti kalau lalu temerloh leh singgah umah yer...

Wednesday, April 21, 2010

peristiwa...

petang semalam aku terkena...yong tertipu bukan tipah tertipu tau...ada ke cik cah n pali kenakan aku...depa kata pertukaran aku ditolak sbb xdak kekosongan...aku dh sedih n sayu dh ni...dh kuar air mata dh...rupa2nya hampess depa tipu aku...aku pun tak syak apa2...tp yg aku heran bila masa la depa dok rancang sorang kat hulu sorang kat hilir...tp kiranya tu kenangan la aku ngan diorang....heheh...

Friday, April 16, 2010

Yeaa... jumaat lg...

walaupun jumaat yg ditunggu tp rasanya ari ni byk benda nk settlekan...tak cukup masa la pulak... harap2 semua kerja yg dijadualkan akan disiapkan dlm dngn penuh tekun dan dedikasi...SEKIAN....

Wednesday, April 14, 2010

Minggu ketiadaan mood

minggu ni kurang ceria la...tp ada berita gumbira...opismate aku dh dpt tukaq balik kedah...so tak payah la dia nk berjauhan dgn husband ngan anak dia...heheh tahniah kak Ina...aku macam mana....moga2 dapat la kot surat mcm kak ina tu...

kat umah dh packing brg2 skit2...tu yg berharap sgt tu surat mcm kak ina tu... pastu byk keje yg menunggu...mana nk urusan anak sek lg...nk buat urusan kuarters lg...ngan TNB lg ngan SYABAS lg...makan masa gak tu...kalu dpt cepat leh settlekan urusan tu cepat...nanti tak payah la nk kalut2....taknak jd macam ari tu...nk byq deposit SYABAS kat sepang kereta kitorang xcdent kat situ...melayang gak la rm2k...huhuhu...Ya Allah permudahkan la urusan ku...Aminn...

kat opis ni tgh tungkus lumus siapkan mana2 kerja yg tertunggak...nanti tak nak la menyusah kan bakal pengganti....harap2 semuanya berjalan lancar....

Wednesday, April 7, 2010

surat..

dlm pkl 2.30 td pi JPA...hantar surat permohonan pertukaran...mengikut kata org disana sekarang ni PDRM dlm proses untuk mengambil n17...so kalu aku nk ke PDRM leh dpt cepat sbb ada intake pd 19.4, 3.5 n 17.5...tp dia dah sure mmg temerloh ada kosong...cuma org disana belum decide lg tarikh yg mana satu...apa2 nanti dia update aku balik... aku harap semuanya berjalan lancar...aminnn...
semoga semuanya berjalan lancar...Aminnnn...

Tuesday, April 6, 2010

Memori





Hehehehe.....

ni gambaq kenangan semasa sek rendah...cpt ct hang tgk la gmbq2 kita dulu...gmbq ni aku amik kat facebook Rohayu Darus...so aku pun save je la...kalu hang rajin hang edit la letak nama2 yg hang ingat...

teringat zaman dulu...gmbq2 lama aku tak tau kat mana nk cari .... ayu kata ni ja gmbaq yg dia jumpa...kalu dia jumpa lg dia upload...

member2 yg ada fb Rohayu, syakirah, Roshamizar, Edayu (yg dok kat umah hang tu), Rohaiza.. tu ja kot yg aku add kat fb aku...yg lain tu aku tak dpt nk kesan..

ok layan je la gmbaq2 kitorang yg comel2 itew....

Monday, April 5, 2010

Choc Chip Fudge Cupcake


kualiti gambar kurang memuaskan
aku ni kalau nk cuba resepi ok la... tp kalu nak deco tu mintak maap la yer..tak kreatif...


Choc Chip Fudge Cupcake

1 3/4 cawan tepung gandum
1 cawan gula halus
1/4 cawan serbuk koko
1 sudu kecil baking pawder
1 sudu kecil soda bikarbonat
1/3 cwn minyak masak
1 cawan susu segar @ susu cair (sy pakai susu cair)
1 sudu kecil esen vanila
1/2 cwn choc chip
1 biji telur dipukul

1. panaskan oven 200'c selama 10 minit.
2. ayakkan tepung,serbuk koko, soda & baking powder. gaul sebati bhn2 tersebut bersama gula halus.
3. dlm bekas lain, kacau sebati minyak,telur, susu & esen vanila
4. masukkan campuran tepung kedalam campuran minyak. gaul sebati kemudian masukkan choc chip.
5. sudukan dlm mangkuk kertas. agak stengah mangkuk kertas dh ler.
6. kukus atau bakar 20-25 minit. saya bakar dlm oven 180'c.

topping

1/4 cwn serbuk koko
1/4 cwn susu pekat
1/4 cwn butter @ marjerin

masukkan semua dlm periuk n kacau sebati..panaskan dgn api perlahan agak2 dh pekat tu terus angkat n sapu pada kapkek yg telah sejuk..

selamat mencuba

kalu ikut adunan ni boleh dapat dalam 25-30 ketul...mangkuk saiz medium..
try la kengkawan...

Saturday, April 3, 2010

Happy birthday Friends....

saja nk wish birthday kat my friend ct pada 1 april n ayu 3 april tak lupa juga wat ida pd 6 april....semoga korang dimurahkan rezeki, di panjangkan umur n bahagia selalu disamping keluarga tersayang..

ct ni member aku dprd darjah 1 sampai la ni...kami satu sekolah sampai tingkatan 3.. drpd skst ke smkap...kami kawin tarikh yang sama n pada tahun yg sama jugak...heeheh kebetulan pulak kan.. tp lps tu lost contact sampai la aku jumpa blog hang kat blog sapa tah aku pun tak igt..hehehe...

ayu ni member aku kat smkap....aku kat situ sampai ting 3 ja...lps tu aku sek kat smkts pulak....aku pun baca blog ayu pun ct yang habaq...heheeh...dunia blog ni pun ct yang ajaq aku..tu pu aku tulis time ada masa ja...ayu semoga hang tabah menempuh dugaan hidup n semoga cepat sembuh...

Ida ni budak teluk intan member baik aku kat PKKT...jarang2 gk contact disbbkan kebizian masing2...tgh pregnant anak sulung...berdebar2 kan ida....jaga kesihatan yer..

kat member aku yg birthday aku tak sebut tu jgn la kecik hati...n kalu jumpa aku kat mana2 teguq la aku...kdg2 aku jumpa korang pun aku tak cam sgt sbb byk sgt tmpt aku belajaq konpius ni member2 kat mana...

Happy birthday to all of u tak lupa juga sapa2 yg birthday dia bulan april yer... thn ni bertambah lagi usia kita...semoga pengalaman yg kita tempuhi menjadikan kita lebih matang dalam mengharungi kehidupan...