Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2010

n3 yang ke 101

rupa nya dh byk n3 yg ditulis selama ari ni...hehehe...hari ni tak ada idea sebenaqnya... tp just nak share ngan kawan2...heheh... tghari td pegi melawat sorang member kat HOSHAS p ngan kak mila...dh 2 hari masud wad... on the way balik tu cari la tempat mkn.. igt nk mkn KFC tp tukar plan nak mkn ikan patin kat kedai pak usop... kat sini kedai pak usop tu mmg femesla semua org tau... elok sampai je amik nasi ty ikan patin jer budak tu kata dah abis...dia tgh masak periuk yg kedua...tp lambat lg nk masak... nasib baik ada kuah...makan je la nasi ngan kuah ikan patin pastu ngan ikan percik...tp kuah tu mmg sedap la... mmg disyorkan kat korang untuk p kedai tu... kitorang makan nasi siap mintak nasi tambah lg... mmg dah lama kak mila mengidam nk mkn kat situ...tp hari ni baru tercapai bb aku bawa... dh pegi ikan pulak abis...tinggal kuah jer..kuah pun kuah je la...nk wat cam mana tak dak rezeki.. lain kali la pulak kita mkn yer kak mila... heheh

hari yang meletihkan...

Ahad - 20 Jun 2010

pagi- bgn je terus wt mkn apa2 yg patut...jiran sebelah hantar bihun goreng sepinggan..pastu cik abang balik dari pekan sehari bw bihun sup...kemas rumah apa yg patut..lipat baju.. mandikn budak2 tu..(kalu tak mandikan tak keluaq bilik air budak2 tu)..cik abang blk dR pekan sehari jer dlm pkl 1030 hrs terus masuk dapoq untuk sediakan lunch .. masak sup tulang n goreng ikan jer...sbbnya aku kena masuk keje pkl 1230 hrs warghhhh org lain best jer cuti dok umah...kena duty pameran kat Balai Raya Kg Tg Belengu...

1230 hrs - sampai kat opis member dah sampai n terus jer angkat barang naik dlm land rover...first time aku naik land rover polis ni... hehehe...perjalanan dalam 25 minit...dapatla jalan2 tgk tempat org...kat sana samapi pkl 1730 hrs...pastu gerak balik opis n sampai dalam pkl 1800 hrs...tunggu cik abg amik n sampai umah pkl 1830..pastu meneruskan hajat yg dh tertangguh sejak semalam .. basuh kete...teruk sgt dh kete tu...kalu berhabuk je takpa ni penuh dgn bhn b…

Balik kampung...

layanla gambar di bawah...





jumaat lepas aku balik kg cik abang aku...ada kenduri anak buah dia kawin...ni first time blk machang dr temerloh...jlannya mencabar giler...turun naik bukit..gunung ganang , hutan rimba...ish ish...calang2 org gak ni leh bawa kete...nasib baik aku penumpang jer...satu lagi nasib baik isi perut aku tak kuar...tp dua org puteri tu mmg terkluar la isi perut nya... nasib la stanby plastik byk2...hheheh...aku kuar umah pkl 8.30 pg sampai lbh kurang pkl 3 lebih.... sampai jer rehat2 kejap pi terus umah kakak ipar aku... letih giler...pkl 10 mlm baru blk umah MIL aku...kiranya aku blk tu ngam2 terus tido la...dh penat sgt...budak2 sukala lh main sana sini...

esoknya dalam pkl 9 dh pegi umah pengantin...aku bukan nya buat apa pun...dok saja jer..tak tau nk tolong apa... so aku tolong tgk je la...heheheh...pegi bukan main awal lg... tp tolong tgk jer huahuahua....seharian dok situ...lepas masuk keluar...lepas keluar masuk...lapor makan...hehehe...keje lain takder...p…

Cerita-ceriti..

Situasi 1: suatu petang....

ada 3 org budak kecik sedang bermain-main dihalaman rumah...sorang jd kakak, sorang jd mama n sorang lg jd adik..hehe

kakak: mama cepatla tgk adik ni dok panjat2..
mama : kejap la kakak..kakak tgk dulu la adik tu..mama nak tgk FB kejap...
hehehe

moral of story... budak2 pun pandai sebut w/pun tak tau apa maknanya...

Situasi 2 : Di meja makan. lauk dinner malam tu kerabu pucuk paku, ikan goreng, ikan masin n sotong grg kunyit....

time makan malam...mama ckp kat anaknya yg telah 3 kali tambah nasi...

mama: kakak dh la tu mkn...dh byk kali dh tambah...kakak kena diet skit nanti gemuk tak cantik..
kakak : tp sedap sgt la papa masak ni...
papa: (tersengih bila dipuji)
kakak :tu la papa lain kali masak la pedas2 sikit..(sbb kakak tak mkn pedas)
papa: awat pulak kan kakak tak tahan pedas..
kakak: kalu pedas kakak tak mkn la...ni kalu tak pedas kakak makan byk...tambah nasi nasi byk kali...sedap sgtttt abah msk kalu tak pedas

sekadar berkongsi cerita....

income sampingan...

mati kutu gak aku sejak pindah kat temerloh ni...dh takdak pendapatan sampingan... dulu masa kat opis lama ada gak aku jual Tshirt muslimah la, frozen food la (macam2 jenis, biskut raya la, tudung la.. kain pasang la..gelang la..mcm2 la... ada gak duit masuk ... kat sini aku dh takdak supplier... mana nk cari.. pastu kat sini aku tak tau pasaran nya macam mana..

kalu ada leh gak aku joli2 katak..(abis la menangis katak2 semua) hehehe... dok dh la kat tgh2 bandar masuk kedai tu, masuk kedai ni.. last2 tgk je.. kalu ada income sampingan leh la beli 2 3 plastik..heheh..

kdg2 terpikir gak nak wt kek ke..kapkek..kuih seri muka ker..wt laksa tp tak berani n tak kreatif pulak...takdak konfiden pulak aku...pastu tak tau nk cari pelanggan pulak.. lagi satu tak tau sempat ke tak ngan budak2 3 org tu...ish mcm2 la pikiaq

susah2 kalu mcm ni...ada cadangan ke kwn2...